office@tekoms.co.rs       064 162 - 79 - 53

prevodi, web programiranje, 3D modelovanje

RS | EN

Najčešća pitanja korisnikaNajčešće su nas korisnici pitali ...


Računovodstvene usluge | Knjigovodstvo | Beograd

Koliko košta izrada jednog malog web sajta od 5-7 strana

Cena sajta tog obima je oko 100-150 eura + PDV. Naravno, precizna cena se daje kada se tačno definiše šta tačno sadrže tih par strana. Ukoliko je u pitanju sadržaj u vidu tekstova i slika, svakako cena može da ide u datim okvirnim cenama. Cena se povećava ukoliko se programira i Admin panel preko koga samo stalno uređujete.

Koliko traje izrada web sajta ?

Izrada web sajta zavisi od kompleksnosti i sadržaja. Ali okvirno web sajtovi manjeg obima se vrlo brzo izrađuju (oko 3-5 dana). Web shopovi ili web aplikacije se programiraju duže ali neka okvirno vreme je oko 15-20 dana od definisanja dogovora i zahteva.

Šta je potrebno sa naše strane da krenuli u izradu web sajta

Pošto se precizno definiše tzv. NACRT APLIKACIJE ili SAJTA (sa preciznom cenom, mi krećemo da radim DEMO verziju. Za to vreme vi kao naručilac posla, zakupljujete domen i hosting (ukoliko nemate) i podatke koje dobijete od provajdera nam dostavljate da uradimo sva testiranja konekcije i servera. Vrlo brzo web sajt ili web aplikacija se postavlja na server.

Da li radite sajtove u Wordpressu ?

Ne. Sve naše sajtove ili web aplikacije radimo klasičnim programiranjem (pisanjem koda) jer se aplikacija bolje posle kontroliše i menja kada se ima izvorni kod.

Kako ide plaćanje ?

Sve naše usluge (programiranje, prevodi kataloga, tehničko crtanje) naplaćujemo pošto se usluga uradi odnosno kada se Vama kao Naručiocu posla isporuči sve šta treba. Odnosno faktura se šalje pošto se sajt postavi na server ili pošto Vam se isporuči katalog koji smo Vam preveli. Na taj način, kod nas nema poslova koji se rade više meseci nego nam je cilj da se što pre posao uradi.

Kako ide dalje održavanje web sajta ili web aplikacije

Kada se web sajt ili aplikacija pusti na server (naravno uz sva dodatna testiranja da li sve radi i funkcioniše), šalje se faktura i time je taj deo posla završen. Po plaćanju vi nemate više mesečne obaveze prema nama. Dalje izmene na sajtu idu samo na vaš zahtev i po potrebi. Sva dalja održavanja se regulišu prema redovnom cenovniku programiranja. Neke manje izmene se ni ne naplaćuju.

Da li dajete neke popuste i benefite kod plaćanja ?

Popusti kod plaćanja se obično daju kada firma pošalje više zahteva ili kada je aplikacija veoma kompleksna i zahteva dosta troškova. Da bi korisnicima izašli u susret obično se predlaže da se radi aplikacija u više faza ili se da određeni popust - oko 10-20%. Ali sve je to stvar dogovora sa ciljem što uspešnije realizacije posla.

Ko radi prevode kataloga ?

Prevode kataloga sa grafičko obradom radi naš mali tim sastavljen od profesora engleskog jezika, inženjera koji radi svu grafičku pripremu. Po potrebi, imamo i lektora srpskog jezika.

Koje prevode radite ?

Specijalizovali smo se za kataloge i razna uputstva za uređaje kao i za prevode raznih mašina i uređaja. Takođe, radimo prevode tekstova iz IT sektora, marketinga, ekonomije. Naravno, možemo da prevodimo i druge vrste tekstova - monografije, knjige itd.

Da li dajete popuste kod prevoda ?

Naravno. Za firme koje stalno naručuju prevode definišemo jednu fiksnu cenu po kojoj dalje radimo prevode. Takođe, kada je veliki broj strana u pitanju svakako se daje popust.

Da li radite prevode medicinske struke ?

Ne. Ne radimo prevode iz medicine (dokumentacija, stručni radovi i sl.).

Da li radite overu prevoda ?

Ne. Ne radimo prevode sa overom (pečatom). To jedino vidite i potražite Sudskog tumača za određeni jezik.

Da li radite (dalje održavanje i razvoj) web sajtove ili apliakcije koje je neka druga firma radila ?

Ne. Web sajtove ili web aplikacije koje je neka duga firma radila ne preuzimamo za dalje razvoj.

Da li u web sajtove, tačnije web shopove, ugrađujete opciju plaćanje karticama (VISA, MASTER)?

Ne. U naše web shopove ne ugrađujemo opciju plaćanje platnim karticama (VISA, MASTER).

Koje programske jezike koristite za izradu web sajtova ili web aplikacija ?

Kompletan kod se piše u PHP-u, uz korišćenje Javascripte i naravno Bootstrap biblioteka.

 

 

Izdvajamo iz ponude


Izrada platformi za Online kurseve

Pokreni svoj online kurs i kreni da zarađuješ. Testiraj DEMO verziju. Neograničen broj obuka, nastavnih jedinica, admin panel.

Start web shop od 250 - 500 eura

Testiraj DEMO verziju. Neograničen broj podkategorija, artikala, admin panel.

Prevod tehničke dokumentacije

Prevod stručnih tekstova sa kompletnog grafičkom obradom. Katalozi, Uputstva, brošure.

Izrada tehničkih crteža

Mašinstvo, građevina, elektrotehnika.

Najčešća pitanja

Korisnici su nas najčešće pitali - oko cena, načina rada itd.

tekoms doo viber
tekoms doo