Pokreni 100% svoj web shop 150 eura

Detaljnije

(064) 162 - 79 - 53
office@tekoms.co.rs

Sajt od 50 eura – jel to vredi ?

NAZAD

Prethodni blog se bavio tematikom oko najčešćeg pitanja koje firme postavljaju kada je potrebno da im se uradi web sajt – a to je cena. Blog takodje daje i neke napomene koje su važne kod gradjenja cena web sajta da bi naručilac posla imao uvid kako se došlo do te cene.

Sa druge strane, danas možete naći dosta oglasa koji čak rade web sajtove za 50 eura. Postavlja se pitanje, da li to vredi toliko i šta se dobije za tu cenu. Odgovor bi bio u duhu one stare narodne – “koliko para , toliko muzike”. Drugim rečima, svakako se može dobiti kvalitetan web sajt po pitanju dizajna ali to svakako ne može biti sajt koji ima veliku strukutru linkova, puno sadržaja, bazu itd. To je sajt za neke manje firme koje žele sebe predstaviti na tržištu sa par strana o firmi, o par proizvoda, galerija slika i na kraju kontakt sa podacima. Takav sajt se uradi za 1 dan i može predstavljati više kao dnevnicu što i nije loša cena.

Sajt od 50 eura – posao za jedan dan

Drugim rečima, svaki proizvod ima svoju cenu pa tako i izrada web sajta. Da li takav sajt vredi ? Ako se uradi za jedan dan, i postavi na server svakak je odličan posao ! Programiranje je intelektualna usluga gde nema troškova koji postoje na primer u proizvodnji – jedini trošak koji imate je vreme (satnica) i zato je cena programiranja u stvari najvažniji reper kod odredjivanja cene.

Procena web sajta u stvari predstavlja  procenu vremena koje je potrebno da se sajt uradi takoda i web  sajt od 50 eura isto vredi kao i sajt od 500 eura – samo što je razlika u satnici. U stvari, ako se iskreno sagledaju stvari i činjenice, sama izrada web sajtova i apliakcija je možda najeftinija stavka koja ovde košta. Najviše se prihoduje od kasnije održavanja web sajta. Drugim rečima, vi možete da uradite web sajt od 50 eura na par strana posle čega se dogovorite da sva održavanja idu po redovnom cenovniku (na primer 10 eura + pdv / satu) i već posle par meseci može da se desi da tu imate duplo veću zaradu od same izrade web sajta. Klijent koji pametno razmišlja, neće da menja firmu koja je pouzdana i brzo odradi sve zahteve oko web sajta, tako da sve inetrevencije vama šalje i na taj način imate dugoročnog saradnika.      

 

Ključne reči

Izrada sajtova Izrada web aplikacija Izrada web shopova Web shop od 150 eur Programiranje e-learning platformi B2B i B2C portali Online kurs web dizajna AutoCAD - online kurs Izrada tehničkih crteža 3D modelovanje Prevodilačke usluge

Prijatelj sajta: Jooble - pretraga poslova

Jooble je internet pretraživač, specijalizovan za pretragu poslova, kreiran sa jedinim ciljem: da Vam pomogne da pronađete odgovarajući posao.

Detaljnije

IMATE
PITANJE ?

Tu smo na
064 / 162 79 53