Pokreni 100% svoj web shop 150 eura

Detaljnije

(064) 162 - 79 - 53
office@tekoms.co.rs

Programer za godinu dana - mit ili istina

NAZAD

Danas postoji na tržištu jako puno obuka za programere koje traju odredjeni period – 3, 6, 9 pa čak i 12 meseci. Pa čak i naše online obuke traju 4 meseca sa opcijom neograničenog produžavanja trajanja.

Vrlo često polaznici pitaju, da li će posle završene obuke – biti programeri i zaradjivati stotine eura. Odmah im damo odgovor – NE, posle čega se oni malo iznenade – kako neko prodaje obuku i u startu kaže da na kraju neće biti to što uče.

Odgovor  treba da bude uvek iskren – a to je da obuka koliko god da traje, daje osnovne smernice i dobru osnovu za dalje učenje. Svaka obuka treba da naučite polaznika principima kako nešto funkcioniše, načine pisanja koda, logičkog razmišljanja, šta je važno da se zna itd … posle je samo iskustvo i neprestano učenje – razvijanje neke svoje rutine i načina rada, pisanja koda, razmišljanja itd.

Na primer, ako se na obuci uči HTML 5, obuka treba da bude osmislena da programer jednog dana bude sposoban da nauči i savlada kada se pojavi HTML 7 (na primer). Neki principi programiranja, uostalom kao i kod matematike, su uvek isti. Tako je i kod učenja.


Posle obuke - učenje, učenje i samo učenje 

Posle završene online obuke, neki okvirni opseg je oko 2-3 godine intezivnog učenja programiranja uz rad. Posle 5 godina učenja koje obavezno prati rad na manjim projektima, može se polazko prelaziti na neke ozbiljnije aplikacije. Već posle 5 godina, može se reći da postoje ozbiljne veštine i znanja, koje mogu već biti dobro unovčene. Naravno, 5 godina učenja bez pratećeg praktičnog rada opet nema efekta. Na taj način, kroz učenje i prakični rad, imaćete uvid u što više zahteva koji se javljaju kod rešavanja problema u programiranju kao i način kako da ih rešite. Kakvo god rešenje na kraju da se dobije, to je svakako Vaša velika pobeda.

Što više takvih pobeda – naslov ovog bloga postaje istina ! 

 

Ključne reči

Izrada sajtova Izrada web aplikacija Izrada web shopova Web shop od 150 eur Programiranje e-learning platformi B2B i B2C portali Online kurs web dizajna AutoCAD - online kurs Izrada tehničkih crteža 3D modelovanje Prevodilačke usluge

Prijatelj sajta: Jooble - pretraga poslova

Jooble je internet pretraživač, specijalizovan za pretragu poslova, kreiran sa jedinim ciljem: da Vam pomogne da pronađete odgovarajući posao.

Detaljnije

IMATE
PITANJE ?

Tu smo na
064 / 162 79 53