Brzina - pouzdanost - kvalitet

Blog - saveti, komentari, razmišljanja

Web programiranje, poslovi u IT svetu, iskustva iz prakseEnglish

Poslodavci traže da se zna milion programa

Često ćete videti u oglasima firmi koje traže web developere da su zahtevi poznavanje veoma velikog broja raznih tehnologija. Svaka tehnologija zahteva dosta rada i učenja da bi se savladala i dostiglo poznavanje jer se ista konstatno razvija .


Detajnije

Poštovani, hvala na brzom odgovoru

Često pitam polaznike obuka da li znaju koja je najvažnija stavka danas u IT industriji mada to može da važi za poslovanje uopšte. Dobio sam različite odgovore – na primer poznavanje što više programa, neprestano usavršavanje itd.


Detajnije

Ko je prvi jezik koji jedan programer mora da nauči ?

Danas se često postavlja pitanje kod učenja web programiranja - koji prvi jezik bi trebalo da se zna. Najčešće će te čuti odgovor HTML, CSS pa dalje PHP, Javascript itd … ali praksa najčešće pokazuje da polaznici koji kreću da uče bilo koju tehnologiju imaju jedan “mali problemčić” – ne znaju osnovni jezik a to je ENGLESKI.


Detajnije

Wordpress, Joomla ili pravo programiranje ?

Danas postoje veliki broj gotovih platformi potpuno besplatnih uz pomoć kojih možete napraviti moderne web sajtove potpuno prilagođene za sve ekrane i to bez posebnog znanja programiranja.


Detajnije

Kako početi posao web dizajnera (programera)?

Ono što se najčešće ljudi pitaju posle završene neke obuke koja se bavi web dizajnom ili proramiranje je – kako to znanje da dalje unovče. Naravno, ne čeka ih posao odmah sa platom od 1000 eura i ono što bi trebalo da krenu jeste da rade jednostavne web sajtove i to čak besplatno.


Detajnije

Koliko košta izrada web sajta ?

Čuveno pitanje koje se prvo postavlja kod dogovaranja izrade web sajta jeste – koliko to košta. Cena dizajniranja današnjih sajtova varira od 50 eura do par hiljada eura. Postavlja se pitanje koje klijent najčešće postavi „A koja je razlika odnosno pretpostavlja da sajt od 50 strana ima mnogo manje strana od onog sajta od par hiljada eura”. Ali to nije jedina razlika – čak nije ni ključna.


Detajnije

Par trik pitanja na razgovoru za posao u IT sektoru ?

Danas u vremenu kad je jako teško doći do posla svako ko dolazi na intervju gleda da ostavi najbolji utisak na potencijanog poslodavca. Ali što se najčešće javlja kod svih razgovora za posao jesu pitanja koja u stvari i nemaju neku svrhu da se nađe stvarno najkvalitetniji kandidat nego da se nađe – najeftiniji.


Detajnije

Dizajn web sajta od 50 eura ?

Sigurno ste čuli oglase gde se nudi izrada web sajta od 50 eura. U prvi mah pomislite kako je to odlična cena za jedan vid elektronske reklame koja bi bila dostupna svima. Ali najčešće se desi ona narodna „koliko para – toliko i muzike”.


Detajnije