photoshop stilovi

photoshop stilovi

Trick 19 - Photoshop - stiloviNazad


PHOTOSHOP - Stilovi


Stilovi u Photoshopu omogućavaju dodatno stilizovanje elemenata (teksta, lejera) po pitanju boja, senke, bordure. Photoshop ima neke svoje definisane stilove ali naravno stilovi se mogu dodavati.

Folder sa stilovima (5 fajlova) preuzimate preko linkova i komplet svih 5 stilova kopirate u folder "styles" koji se nalazi na adresi gde je instaliran photoshop:

c:\program files\adobe\adobe photoshop cs5\presets\styles

Posle startovanja photoshopa u delu “styles” (desni panel) pojavljuju se stilovi.

Klikom na padajući meni pojavljuje se paleta stilova koje ste ubacili i daje se prikaz stilova. Stil se poziva klikom na neku formu (tekst, oblik ...) A potom klik na stil.

Stilovi su u stvari već uradjena podešavanja koja se prikazuju u Panelu sa lejerima gde se dat listing efekata koji čine jedan stil: senka, bordura, boja u prelazu itd


 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka