html css trikovi font face stil

html css trikovi font face stil

Font face stilNazad


Dodavanje fonta na web sajt - @font-face komanda


Ovaj tekst je napisan sa fontom "Monotype Cursiva" koji je prilagodjen našem pismu odnosno u podržava slova ČĆŽŠ i čćžš.
Fajl formata .TTF se nalazi u folderu "fonts" i preko stilova se poziva da se implementira u BODY odnosno da kompletan tekst na web strani bude ispisan ovim fontom.

Preko Code Editora pogledati izvorni kod gde se u HEAD sekciji nalaze STILOVI odnosno stil @font-face koji definiše svojstva tačnije stil font-family (Naziv fonta na primer MojFont) i naravno izvor (Src - source) gde se nalazi font fajl TTF formata (font fajl se nalazi u folderu "font"). Na kraju (ispod slike) možete preuzeti kompletan izvorni kod.

.

1) U HEAD sekciju ili poseban CSS fajl


 

2) U BODY odeljak - tekst ispisan odredjenim fontom

      

Dodavanje fonta na web sajt - @font-face komanda

Ovaj tekst je napisan sa fontom "Monotype Cursiva" koji je prilagodjen našem pismu odnosno u podržava slova ČĆŽŠdj i čćžšdj. Fajl formata .TTF se nalazi u folderu "fonts" i preko stilova se poziva da se implementira u BODY odnosno da kompletan tekst na web strani ima ovaj font.

Preko Code Editora pogledati izvorni kod gde se u HEAD sekciji nalaze STILOVI odnosno stil @font-face koji definiše svojstva tačnije stil font-family (Naziv fonta na primer MojFont) i naravno izvor (Src - source) gde se nalazi font fajl TTF formata (font fajl se nalazi u folderu "font").

Prikaz teksta u Browser-u

 

Preuzmite izvorni kod
 

 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka