html css trikovi css stilovi z index

html css trikovi css stilovi z index

Trick 24 - Pop Up window - Z indexNazad


Pop Up window - Z index


Stil "Z index" omogućava da se na odredjenoj web stranici pojavi iskačući prozor (div tag klase Cover), koji ide preko celog ekrana, odredjene providnosti (opacity) ide kao div tag iznad svih ostalih - Z index definiše poziciju Div Tag-a prema vertikalnom rasporedu - koji div tag ide po kom redu. U Div Tag-u klase Cover može biti tekst, slika, login formular i naravno dugme koje zatvara Pop Up Window tako što usmerava link ka nekoj stranici. Ovakvi efekti se koriste kad se pre učitavanja neke stranice želi naglasiti nešto ili dati informacija posetiocu da je odredjena web strana samo za registrovane korisnike (na primer kod Web Shop-ova gde su artikli na popustu ili posebne pogodnosni kupovine za pravna lica itd).

U CSS fajl idu stilovi

  
  
 <style type="text/css">
  #cover {
   opacity:  0.85; 
   background: #000; 
   width:   100%;
   height:   100%; 
   z-index:  10;
   top:    0; 
   left:    0; 
   position:  fixed; 
  }
    </style>  
 
  
  

U odeljak BODY

   
    
    <div id="cover">
       <p>&nbsp;</p>
       <p>&nbsp;</p>
       <h1 style="text-align:center; color:#FFFFFF;"> Ovo je Pop Up Window <br> koji ide preko celog ekrana </h1> 
       <p style="text-align:center;"> <a class="btn btn-default" href="#" role="button">NAZAD</a> </p>
    </div>
    
  
  

Prikaz u Browseru

 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka