html css trikovi page source izvorni kod

html css trikovi page source izvorni kod

Trick 20 - Page Source - izvorni kodNazad


Page Source - izvorni kod


Page Source svake stranice može nam koristiti da pregledamo HTML kod od mogućih grešaka. Neki Code Editori nemaju tu opciju ili se mora dodatni instalirati. Svaka web strana koja se pregleda preko Browser-a ima opciju da se pregleda preko View Page Source (Videti izvorni kod). Na taj način možete na brzinu testirati da li je HTML kod napisan bez nekih tehničkih grešaka - na primer, da li je negde TAG otvoren, da li je negde DIV TAG otvoren, da li je neki deo koda ostao kao deo teksta i sl.

Otvorite bilo web stranicu preko Browser-a a zatim kliknite bilo gde na stranicu i kliknite "Desni Taster Miša". Iz padajućeg menija odaberite opciju (u zavisnosti od Browser-a) > View Page Source ili Videti izvorni kod. Otvara se novi tab koji daje samo HTML kod. Browser-i greške daju vidno obeležno - na primer kod Browsera Mozille - greška je obeležena CRVENOM BOJOM i naravno u levoj ivici je linijski red u kome se nalazi greška. Istu stranicu ako otvorite preko Code Editora (na primer Notepad ++) dolaskom do odredjenog linijskog reda - ispravite grešku !

Pronadjite greške !

Pozivanje Page Source (Izvora stranice) klikom Desnog Tastera Miša

HTML kod sa greškama - crveno obeleženo od strane Browser-a

Ispravljen HTML kod - sa ispravljenim greškama

 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka