html css trikovi ubacivanje call button u mobil verziju

html css trikovi ubacivanje call button u mobil verziju

Trick 22 - Call button - samo za mobil verzijeNazad


Call button - samo za mobil verzije


Danas se podrazumeva da svaki web sajt bude full resposne prilagodjen za mobilne uredjaje. Zato se preporučuje da se u mobil verziji u footeru pojavi div tag koji ima standarnu formu linka ali ne ka web strani nego ka broju. Na taj način, ako korisnik pregleda web stranicu preko mobilnog telefona klikom na div tag klase "call-button" poziva broj. Div tag klase "call-button" se pojavljjuje ako je širina ekrana manja od 414 px (standard kod mobilnih telefona), ima jednostavan dizajn i fiksiranu poziciju na dnu ekrana mobilnog telefona (vidite stilove klase "call-button"). Pretpostavlja se da imate div tag klase "footer" na postojećoj web stranici koji se u tom slučaju mora za nekih 45-50 px pomeriti na gore (preko stila margin-bottom: 45px;) da bi se ovaj div tag implementirao - samo u slučaju ako je ekran manji od 414 px (ovaj parametar možete i izmeniti).

U CSS fajl idu stilovi

  
    @media (max-width:414px){
    .call-button {
      width:100%;                    /* širina div taga ide celom širinom ekrana */
      background-color:#3552A3;             /* boja div taga - po želji */
      padding:10px;                   /* unutrašnja margina */
      text-align:center;                 /* tekst da ide po sredini - opcija */ 
      bottom:0px;                    /* pozicija div taga je u dnu ekrana */ 
      position:fixed;                  /* pozicija fiksirana scroll-ovanjem */ 
      height:50px;      /* visina div taga oko 45-50 px */
      background-image:url(images/phone-icon.png);  /* sličica telefona iz foldera images */
      background-position:center center;    
      background-repeat:no-repeat;
      background-size:cover;
      cursor:pointer;
    }
    .footer {
      margin-bottom:45px;
    }  
    }  
  
  

U odeljak BODY

   
    <div class="call-button" onClick="location.href='tel://0601234567'"></div>
  
  

Prikaz web strane preko mobilnog uredjaja

 

 

 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka