html css trikovi stilizovan div tag

html css trikovi stilizovan div tag

Trick 5 - Stilizovan "prišiveni" Div tagNazad


"Prišiveni" Div tag


Efekat "prišivenog" Div tag-a se veoma jednostavno može dizajnirati preko stilova i definisanja tačkaste bordure oko div taga. Ovakav efekat kod dizajna se može primeniti na primer kod sajtova koji se bave prodajom ili proizvodnjom tekstila gde svi elementi u konstrukciji web strane deluju kao da su "prišiveni". Na taj način daje se neka vrsta originalnosti dizajnu kao i jedinstveno rešenje web strane. Umesto obojene pozadine div taga može da se ubaci na primer tekstura džinsa. Svakako takav dizajn kroz detalje ostavlja pozitivan utisak.

Head


<style type="text/css">
.stitched {
   padding: 20px;
   background: #2f69bb;
   color: #fff;
   line-height: 1.3em;
   border: 2px dashed #fff;
   border-radius: 10px;
   box-shadow: 0 0 0 4px #2f69bb, 2px 1px 6px 4px rgba(10, 10, 0, 0.5);
   text-shadow: -1px -1px #000;
   font-family: Tahoma;
}
</style>

Body


<div class="stitched">
 <h1 style="text-align: center;"> "Prišiven" Div Tag </h1>
</div>

Prikaz u Browser-u


"Prišiven" Div Tag

 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka