html css trikovi kako da stilizujete loader

html css trikovi kako da stilizujete loader

Kako da stilizujete LOADERNazad


Kako da izdizajnirate jednostavan LOADER


LOADER predstavlja jednostavnu animaciju koja rotira borduru kružnice (Div tag čiji je border-radius: 50%;) u trajanju od 2 sekunde za pun krug. LOADER najčešće ima funkciju da se vizuelno predstavi neki proces obrade skripte. Na primer, kad se posle skirpte koja ubacuje neki artikal U SQL bazu podataka, odlazi na stranicu gde je PHP kod koji procesuira INSERT-ovanje podatka, za to vreme se prikazuje loader kao naznaka posetiocu da je proces u roku posle čega naknadna skirpta vraća posetioca na početnu stranu.

LOADER u ovoj vežbi je u stvari div tag čiji radijus zaobljenja od 50% i stavri definiše kružnicu koja ima borduru odredjenih dimenzija i koja se uz pozivanje "keyframes" rotira za 360 stepeni. Kroz stilove unutar HEAD odeljka bordura se može dodatno stilizovati - debljina, boja kao i dimenzije LOADER-a (width: 120px; height: 120px;).

Head


<style>
.loader {
 border: 16px solid #f3f3f3;
 border-radius: 50%;
 border-top: 16px solid #3498db;
 width: 120px;
 height: 120px;
 -webkit-animation: spin 2s linear infinite;
 animation: spin 2s linear infinite;
}

@-webkit-keyframes spin {
 0% { -webkit-transform: rotate(0deg); }
 100% { -webkit-transform: rotate(360deg); }
}

@keyframes spin {
 0% { transform: rotate(0deg); }
 100% { transform: rotate(360deg); }
}
</style>

Body


<div class="loader"></div>

Prikaz u Browser-u


 

Saradnje posle završene obuke

Kada završite obuku i krenete da samostalno dizajnirate web sajtove, postoji mogućnost da naiđete na projekte koji Vam se mogu učiniti zahtevni po pitanju više stavki - tehnologija, klijent zahteva da sajt ima neke posebne opcije itd. TEKOMS nudi opciju saradnje po pitanju realizacije web projekata odnosno da zajednički realizujemo web sajt ili web aplikaciju. Ukoliko Vam se stvore određeni zahtevi za realizaciju nekog web projekta a niste sasvim sigurno da možete da samostalno odgovorite na njih slobodno nam pošaljite na email i vrlo brzo daćemo sve potrebne sugestije, savete kako da taj web projekat zajednički realizujemo.

Sertifikat kao opcija

Ukoliko mislite da imate dovoljno znanja možete uraditi određene vežbe posle koga možete dobiti Potvrdu da se uspešno savladali - Kurs web dizajna - HTML,CSS. Polaganje predstavlja izradu web stranica prema tačno definisanim smernicama kako trebaju da izgledaju. Polaganje je ozbiljno i prolaznost je oko 50%. Polaganje podrazumeva da posle 3-5 dana pošaljete komplet urađene vežbe na email (komplet izvorni kod sa pratećim folderima) nakon čega Vam stiže email sa sugestijama. Ukoliko se vidi da su neke greške lako rešive, rad se vraća na reviziju da se koriguje i vrati u određenom roku. Na taj polaganje predstavlja realnu situaciju u kojoj ćete se nalaziti u saradnji sa firmama kojima radite web sajt - a to je da tačno isprogramirate web stranicu kako se klijent tražio. Cene polaganja možete videtu na stranici - Cene obuka